Meny
Ovnsbakte-rotgronnsaker-med-sitron-
Rotgrønnsaker får en nydelig smak av å bakes i ovn. Og sitron gjør retten ekstra smaksrik og spennende. En enkel og grei måte å tilberede grønnsakene på. 
Porsjoner4
Ingredieser
Fremgangsmåte
  • Skrell sjalottløken og del den i fire.
  • Rotgrønnsakene skrelles og deles i grove staver, skiver eller båter.
  • Bland alle grønnsakene sammen og ha dem i en ildfast form sammen med sitronskiver.
  • Del chilien i to på langs og fjern frøene. Legg chilien sammen med de andre grønnsakene.
  • Hell olivenolje over grønnsakene og dryss på sukker og salt.
  • Bak grønnsakene i ovn på 180°C i 20-25 minutter til de er møre og har fått en gyllen fin farge. Vend forsiktig blandingen underveis.
* gjerne forskjellige farger.
    Ovnsbakte grønnsaker passer til det aller meste. Den kan også serveres alene som en egen grønnsaksrett, gjerne med litt reven parmesan over.
      Kilde: frukt.no Foto: Kim Holthe

      Share on facebook
      Share on pinterest
      Share on email

      Populære oppskrifter