Ovnsstekt-skrei-med-tartarsaus-2

Ovnsstekt skrei med tartarsaus

20-40 min
Middels
Print
Som om ikke skreien er eksklusiv nok, i denne oppskriften gjør hjemmelaget mandelpotetmos måltidet til en fest. Tartarsausen ved siden av setter en spiss på smaken. 
PORSJONER4

Ingredieser

Potetmos

Tartarsaus

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Dryss salt over skreifileten og la den ligge i ca. 10 minutter. Skyll fileten i kaldt vann og tørk den lett med tørkepapir.
  • Skrap fiskeskinnet godt, og skjær skreifileten i serveringsstykker.
  • Legg skreistykkene med skinnsiden opp på et stekebrett med bakepapir og pensle med smeltet smør.
  • Stek i stekeovnen til fisken er ferdig, ca. 10 minutter.

Potetmos

  • Skrell og kok mandelpotetene møre. Mos potetene og bland inn smør og melk. Smak til med salt og pepper, og dryss finhakket gressløk over.

Tartarsaus

  • Kok egg hardkokt, avkjøl og grovhakk. Finhakk persille, sylteagurk, kapers og løk, og bland dette sammen med egg. Tilsett majones og rør inn litt lake fra sylteagurk til du får en tykk, men smidig saus. Smak til med litt sukker, salt og hvit pepper.
  • Server skrei med potetmos, tartarsaus, kokt gulrot og sukkererter. Pynt gjerne med noen sitronbåter om du har det.
Kilde: godfisk.no Foto: Sentralen