Pad Thai - stekte nudler med svinekjøtt
Til oppskriften

PAD THAI - stekte nudler med svinekjøtt

Stekt ris er kanskje mer kjent enn stekte nudler? Her blir nudlene og svinekjøttet deilig smaksatt med sødme og syre. Pad thai er en rask og kjempegod rett. 
20-40 min
Middels
Asiatisk, Middag
PORSJONER2

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Legg risnudlene i lunkent vann i ca. 5 minutter. Hell av vannet. Stek svinekjøtt og tofu raskt i varm olje, ha i rødløk og hvitløk etter ett minutt. Stek videre i ett par minutter mens du rører rundt i pannen av og til.
  • Ha i oppbløtte nudler sammen med turnip, fiskesaus, tamarindsaus, østerssaus og sukker. Husk hele tiden å blande og bevege godt i pannen slik at det ikke svir seg.
  • Tilsett chilipulver, kinesisk purre og bønnespirer. Trekk pannen til siden og bland alt godt sammen. Dryss over knuste peanøtter og retten er klar til servering.
  • Press gjerne litt fersk sitron over. Den syrlige smaken passer godt til sødmen i retten.
Print