Pad Thai - stekte nudler
Til oppskriften

Pad Thai - stekte nudler

En av de mest kjente av alle Thailands nudelretter. Den kan spises når som helst på døgnet og er aller mest populær på de nattåpne markedene som finnes over hele landet.
20-40 min
Middels
Asiatisk, Lunsj, Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Tilbehør

Fremgangsmåte

  • La risnudlene ligge i bløt i så mye vann at de er godt dekket i 30 minutter, eller til de er myke. Slå vannet av og sett nudlene til side.
  • Varm opp en stor jernpanne og ha oljen i. Legg i hvitløk og tørkede reker og wok-stek dem. Tilsett nudlene og fortsett å røre i pannen til nudlene er gjennomsiktige. Demp varmen hvis bruningen går for raskt, nudlene må ikke brenne seg fast i pannen.
  • Rør inn fiskesaus, sukker, tamarindsaft og paprika. Fortsett å røre i pannen til alt er godt blandet. Rør inn turnips og egg.
  • Øk varmen og wok-stek forsiktig til eggene er stivnet. Demp varmen igjen og la retten småkoke i 2 minutter til, til det meste av væsken er fordampet.
  • Bland inn gressløk, peanøtter og bønnespirer. Legg retten over på et serveringsfat, pynt den med bønnespirer, vårløk, korianderblader og limebåter og server.
  • * skåret i små stykker.
Print