Pai-i-langpanne_pai-1
Til oppskriften

Pai i langpanne

Stor pai i langpanne metter omkring 8 personer. I stedet for å servere den som egen rett kan den også være en av rettene på en større buffet. 
Over 60 min
Avansert
Pai
PORSJONER4

Ingredieser

Paibunn

Fyll

Fremgangsmåte

  • Smuldre smør og mel og tilsett vann til en smidig deig. La den hvile i kjøleskapet ca. 1 time.
  • Trykk deigen ut i en smurt langpanne og prikk deigen med en gaffel. Stek bunnen på 200 °C i ca. 10 minutter til den er litt gyllen.
  • Stek kyllingfiletene i ca. 4 minutter på hver side. Skjær filetene i skiver.
  • Skjær bacon i biter og stek det i en panne. Ta ut baconet og fortsett med løk og hvitløk til løken er gyllen.
  • Fordel kylling og grønnsaker på den forstekte paibunnen. Hell over sammenvispet egg, melk, timian, salt og pepper. Dryss over revet ost og pinjekjerner. Stek paien videre ved 180 °C i ca. 25 minutter til eggeblandingen har stivnet og paien er gyllenbrun.
  • Tips: Paien kan enten serveres som en egen rett med salat og godt brød ved siden av eller som en del av en større buffet.
Print