Pai-i-langpanne_pai-1

Pai i langpanne

Over 60 min
Avansert
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Stor pai i langpanne metter omkring 8 personer. I stedet for å servere den som egen rett kan den også være en av rettene på en større buffet. 
PORSJONER4

Ingredieser

Paibunn

Fyll

Fremgangsmåte

  • Smuldre smør og mel og tilsett vann til en smidig deig. La den hvile i kjøleskapet ca. 1 time.
  • Trykk deigen ut i en smurt langpanne og prikk deigen med en gaffel. Stek bunnen på 200 °C i ca. 10 minutter til den er litt gyllen.
  • Stek kyllingfiletene i ca. 4 minutter på hver side. Skjær filetene i skiver.
  • Skjær bacon i biter og stek det i en panne. Ta ut baconet og fortsett med løk og hvitløk til løken er gyllen.
  • Fordel kylling og grønnsaker på den forstekte paibunnen. Hell over sammenvispet egg, melk, timian, salt og pepper. Dryss over revet ost og pinjekjerner. Stek paien videre ved 180 °C i ca. 25 minutter til eggeblandingen har stivnet og paien er gyllenbrun.
  • Tips: Paien kan enten serveres som en egen rett med salat og godt brød ved siden av eller som en del av en større buffet.
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest