Meny

Pai med bacon og ost

Pai-med-bacon-og-ost1

Oppdatert

Over 60 min
Middels
Skriv ut Legg oppskriften til din samling

Pai med bacon og ost

Dette er en middag som passer å spise hele året. Dessuten holder den seg fint noen dager i kjøleskapet hvilket gjør at den også er fin til lunsj eller som restemat. 
PORSJONER12

Ingredieser

Paiskall
Fyll

Fremgangsmåte

  • Bland alle ingrediensene til paiskallet i en foodprosessor og la maskinen gå til alt er samlet. La deigen ligge kjølig ca 30 minutter.
  • Kjevle deigen ut til den passer en paiform på ca 24 cm i diameter. Trykk den godt til bunnen og opp langs kanten. Prikk med en gaffel. La den hvile i kjøleskapet i ca 15 minutter.
  • Forstek paiskallet på 200 °C i 15 minutter. Surr løken blank i smør og sprøstek baconbitene. Kutt opp vårløken i små biter.
  • Riv osten (eller du kan kjøpe ferdig revet ost). Bland egg, fløte og gressløk. Fordel løk, baconbiter og vårløk i det forstekte paiskallet. Dryss osten over og hell over eggeblandingen.
  • Stek paien videre i ovnen ved 180 °C i ca 20 minutter, til eggeblandingen er stivnet på
  • Server paien lunken med en frisk salat.
Kilde: melk.no

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Populære oppskrifter
Kanskje du vil like disse også