Jordbær-og-rabarbrapai1-1

Pai med jordbær- og rabarbrakompott

20-40 min
Enkel
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Herlig jordbær- og rabarbrapai med en sprø og god bunn. Server den som dessert eller som kake til kaffen. 
PORSJONER1

Ingredieser

Fyll

Fremgangsmåte

  • Bland smør, sukker og mel til en deig - gjerne i foodprosessor. Trykk deigen ut i en smurt form, ca. 22 cm i diameter. La den stå kjølig en halv times tid.
  • Prikk paideigen med en gaffel og stek den ved 200°C i ca. 15 minutter.
  • Kok den rensede og oppdelte rabarbraen med sukker og vann i en kjele. Ta opp rabarbraen når den er nesten myk. La væsken koke inn til en tykk saus. Ha i rabarbrabitene igjen og avkjøl. Du kan også jevne med litt potetmel for å få tykkere fyll.
  • Bre rabarbrakompotten over kaken, dekorer med skivede jordbær, og server paien med vaniljesaus eller pisket kremfløte.
Kilde: frukt.no
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest