pai-m-kantarell
Til oppskriften

Pai med kantarell

Pai er herlig mat. Det passer både som smårett, lunsj og middag. Og det er like godt til hverdag som til fest. Denne sopp-paien er deilig til det meste. 
Over 60 min
Middels
Pai
PORSJONER4

Ingredieser

Fyll

Fremgangsmåte

  • Smøret smuldres i melet, og blandes sammen med vann og salt. Elt deigen lett sammen og la deigen hvile kaldt i ca 1 time.
  • Deigen kjevles ut til en rund leiv. Kle en paiform (24 - 26 cm diameter). Sett paiskallet i fryseren i ca 10 minutter.
  • Prikk deigen med en gaffel og forstek paiskallet på 225 °C i ca 10 minutter.
  • Kutt soppen i mindre biter og løken i tynne skiver. Stek soppen og løken gyllen i smør.
  • Fordel de to ingrediensene i det ferdigstekte paiskallet.
  • Pisk sammen egg, melk, fløte og krydder. Bland i osten, og hell røren i paiskallet.
  • Stek paien på 200 °C midt i ovnen i 30 - 35 minutter.
  • * eller annen fast hvitost
Print