pai-m-kantarell

Pai med kantarell

Over 60 min
Middels
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Pai er herlig mat. Det passer både som smårett, lunsj og middag. Og det er like godt til hverdag som til fest. Denne sopp-paien er deilig til det meste. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fyll

Fremgangsmåte

  • Smøret smuldres i melet, og blandes sammen med vann og salt. Elt deigen lett sammen og la deigen hvile kaldt i ca 1 time.
  • Deigen kjevles ut til en rund leiv. Kle en paiform (24 - 26 cm diameter). Sett paiskallet i fryseren i ca 10 minutter.
  • Prikk deigen med en gaffel og forstek paiskallet på 225 °C i ca 10 minutter.
  • Kutt soppen i mindre biter og løken i tynne skiver. Stek soppen og løken gyllen i smør.
  • Fordel de to ingrediensene i det ferdigstekte paiskallet.
  • Pisk sammen egg, melk, fløte og krydder. Bland i osten, og hell røren i paiskallet.
  • Stek paien på 200 °C midt i ovnen i 30 - 35 minutter.
  • * eller annen fast hvitost
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest