Pai-med-loek-og-ansjos_large
Til oppskriften

Pai med løk og ansjos

Pai er en type rett som kan fylles med ulike smaker. Denne paien er fylt med løk, ansjos og oliven. Retten er opprinnelig fra Provence, hvor den heter pissaladiére.
20-40 min
Middels
Pai
PORSJONER4

Ingredieser

Paideig

Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C. Elt sammen ingrediensene til paideigen og la den hvile i kjøleskap i minst 30 minutter.
  • Skjær løk i tynne ringer og finhakk hvitløk. Stek løken myk, men ikke brun i olje, og tilsett hvitløk mot slutten. Avkjøl løken og smak til med salt.
  • Kjevle deigen ut til en leiv så stor at den dekker bunnen og sidene i en paiform, ca. 24 cm stor.
  • Ha i løken og legg ansjosfiletene som et gitter over med oliven mellom. Drypp litt olje over og stek paien midt i stekeovnen i ca. 40 minutter til den er gjennomstekt og gyllen.
  • Server paien varm eller avkjølt med en salat ved siden av.
Print