pai-m-loek
Til oppskriften

Pai med løk, timian og ost

Disse små løkpaiene smelter i munnen. Ikke tar de lang tid å lage, så her får kokken mye skryt for lite arbeid.
40-60 min
Middels
Koldtbord, Pai
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Smelt smør over middels varme og stek løk, hvitløk og timian i 15-20 minutter til alt er mørt og gyllent. Smak til med salt og pepper. Avkjøl.
  • Legg deigen på en melet flate og kjevle hver plate til 20 x 10 cm, beskjær kantene. Skjær rektangelet i to på langs slik at bitene blir ca 10 x 10 cm.
  • Fordel løkblandingen i butterdeigsrektanglene, men etterlat en smal kant ytterst. Fordel osten i midten av hver firkant. En liten spiseskje er nok.
  • Legg paiene på en bakeplate og stek i forvarmet ovn på 220 °C i 12-15 minutter, til de er hevet og osten er gyllen. Avkjøl litt og server lune.
Print