Pai-med-røkt-hyse
Til oppskriften

Pai med røykt hyse

Denne paien med hyse er god nystekt, men kan også avkjøles før den spises. Oppskriften er rask, det er bare stekingen som tar litt tid. Den bruker du til å lage råkost som tilbehør.
40-60 min
Middels
Middag, Pai
PORSJONER4

Ingredieser

Råkost

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C. Skjær hysefileten i små terninger.
  • Kjevle ut paideig og kle en paiform på ca. 24 cm i diameter. Klem godt inntil kantene, prikk bunnen med en gaffel og sett formen i kjøleskapet.
  • Skjær vårløk i tynne skiver.
  • Pisk sammen crème fraîche, egg, dijonsennep og pepper. Legg hyse i paiformen, fordel vårløk og ost over, og legg på tomatene. Hell eggblandingen over og stek paien i stekeovnen i ca. 35 minutter.
  • Råkost Riv gulrot grovt, press appelsinsaft over og bland godt sammen.
  • Server paien med råkost ved siden av.
Print