Pai-med-tomater-og-brie
Til oppskriften

Pai med tomater og brie

Fyll paien med herlige plommetomater og smakfulle biter av brie. Server med en fargerik salat ved siden av. 
Over 60 min
Middels
Pai
PORSJONER6

Ingredieser

Paibunn

Fyll

Fremgangsmåte

  • Smuldre smør og mel. Tilsett kaldt vann og lag en jevn deig. La deigen stå kaldt i ca. 30 minutter.
  • Trykk deigen ut i en paiform og prikk den med en gaffel. Stek bunnen ved 200 °C i 12-15 minutter til den er litt gyllen.
  • Surr strimlet løk så vidt i en panne, del brie i biter, oliven i to og tomatene i skiver. Ha alt over i det ferdige paiskallet. Hell over sammenvispet egg, melk og urter.
  • Stek paien videre ved 180 °C i ca. 25 minutter til eggeblandingen er stiv.
  • Server paien varm, gjerne med en frisk salat til.
Print