Pai med vårløk og ost

Pai med vårløk og ost

40-60 min
Middels
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Pai krever litt tid å lage, men passer kjempebra som helgemiddag. Lag gjerne en frisk salat som du serverer ved siden av. 
PORSJONER4

Ingredieser

Paibunn

Fyll

Fremgangsmåte

  • Bruk romtemerert smør og smuldre smør og hvetemel sammen, bland dette sammen med crème fraîche, litt salt og vann.
  • Elt deigen lett sammen, og la den hvile kaldt i ca 1 time.
  • Deigen kjevles til en rund leiv. Kle en paiform. Prikk deigen med gaffel og forstek paiskallet på 200 °C i 10 minutter.
  • Kutt soltørket tomat, vårløk og sjalottløk i biter. Stek blandingen i smør, og fordel i det ferdigstekte paiskallet.
  • Pisk sammen egg, melk, fløte og krydder. Bland i osten og hell røren i paiskallet. Stek paien på 200 °C i 30 minutter.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Stikkord for denne oppskriften