Meny
Pandoro-1-1
Gullbrød, også kjent som kongelige brød, er spesielt populært rundt juletider. Italienerne kjøper pandoro og panettoner til nesten 1000 millioner euro i desember. 
Porsjoner1
Ingredieser
Fremgangsmåte
  • Rør gjæren ut i lunkent vann og tilsett sukker og salt. La gjærblandingen stå i ti minutter, til det bobler.
  • Visp eggeplommene hvite og bland dem i gjærblandingen.
  • Tilsett 250 gram hvetemel og rør deretter inn 125 gram romtemperert smør. Tilsett resten av melet.
  • Kna deigen til en jevn deig, og sett den til heving i en halv time.
  • Kna deigen igjen, ha den i en smurt rund form (18 cm) eller tre mindre former (8 cm). La deigen heve i formen(e) i 20 minutter.
  • Stek kaken i ovnen på 200°C i 20 minutter. Senk temperaturen ned til 180°C og stek i ytterligere 25 min.
  • Ta kaken ut av formen og hell smeltet smør over. Kaken kan serveres både kald og varm.
  • Tips: Pynt gjerne med melis
Kilde: brodogkorn.no Foto: Oda Christensen

Oppdatert

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter