Pandoro-1-1

Pandoro

Over 60 min
Avansert
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Gullbrød, også kjent som kongelige brød, er spesielt populært rundt juletider. Italienerne kjøper pandoro og panettoner til nesten 1000 millioner euro i desember. 
PORSJONER1

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Rør gjæren ut i lunkent vann og tilsett sukker og salt. La gjærblandingen stå i ti minutter, til det bobler.
  • Visp eggeplommene hvite og bland dem i gjærblandingen.
  • Tilsett 250 gram hvetemel og rør deretter inn 125 gram romtemperert smør. Tilsett resten av melet.
  • Kna deigen til en jevn deig, og sett den til heving i en halv time.
  • Kna deigen igjen, ha den i en smurt rund form (18 cm) eller tre mindre former (8 cm). La deigen heve i formen(e) i 20 minutter.
  • Stek kaken i ovnen på 200°C i 20 minutter. Senk temperaturen ned til 180°C og stek i ytterligere 25 min.
  • Ta kaken ut av formen og hell smeltet smør over. Kaken kan serveres både kald og varm.
  • Tips: Pynt gjerne med melis
Kilde: brodogkorn.no Foto: Oda Christensen
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest