Meny
Panert seifilet med grønn potetsalat

Panert seifilet med grønn potetsalat

Seifilet er en klassiker på middagsbordet, og det er ikke uten grunn. Det er en lettvint, rask og sunn middag. I denne oppskriften panerer du seien og gir den en smak av persille. En ny vri! 
Porsjoner4
Ingredieser
Potetsalat
Fremgangsmåte
  • Skjær sei i serveringsstykker, drypp over sitronsaft, og dryss med salt og pepper.
  • Pisk sammen egg og matfløte i en bolle, og rør inn finhakket persille.
  • Bland sammen revet parmesanost og griljermel i en annen bolle.
  • Vend først seistykkene i hvetemel, deretter i blandingen av egg og fløte, og til slutt i blandingen av parmesanost og griljermel.
  • Stek seien gyllenbrun i olje ved høy varme.
Potetsalat
  • Kok potet, skrell og skjær i skiver. Rist pinjekjerner på tørr stekepanne og riv ruccolasalat grovt.
  • Kjør pinjekjerner, ruccolasalat, hvitløk, hvitvinseddik og olivenolje til en grov saus i en foodprosessor, og smak til med salt og pepper.
  • Bland potetskiver og kapers forsiktig inn i sausen, og la potetblandingen stå og trekke i 30 minutter.
  • Server stekt sei med potetsalat.

Oppdatert

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter