Panert seifilet med grønn potetsalat

Panert seifilet med grønn potetsalat

20-40 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Seifilet er en klassiker på middagsbordet, og det er ikke uten grunn. Det er en lettvint, rask og sunn middag. I denne oppskriften panerer du seien og gir den en smak av persille. En ny vri! 
PORSJONER4

Ingredieser

Potetsalat

Fremgangsmåte

  • Skjær sei i serveringsstykker, drypp over sitronsaft, og dryss med salt og pepper.
  • Pisk sammen egg og matfløte i en bolle, og rør inn finhakket persille.
  • Bland sammen revet parmesanost og griljermel i en annen bolle.
  • Vend først seistykkene i hvetemel, deretter i blandingen av egg og fløte, og til slutt i blandingen av parmesanost og griljermel.
  • Stek seien gyllenbrun i olje ved høy varme.

Potetsalat

  • Kok potet, skrell og skjær i skiver. Rist pinjekjerner på tørr stekepanne og riv ruccolasalat grovt.
  • Kjør pinjekjerner, ruccolasalat, hvitløk, hvitvinseddik og olivenolje til en grov saus i en foodprosessor, og smak til med salt og pepper.
  • Bland potetskiver og kapers forsiktig inn i sausen, og la potetblandingen stå og trekke i 30 minutter.
  • Server stekt sei med potetsalat.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest