Meny
Panert torsk med potetmos
Dette er en oppskrift hvor hele familien kan bidra på kjøkkenet. Her kan for eksempel de minste barna hjelpe til med å panere fisken og mose potetene.
Porsjoner4
Ingredieser
potetmos
Tilbehør
Fremgangsmåte
  • Del torsken i like store stykker.
  • Bland hvetemel, salt og pepper i en vid skål.
  • Pisk sammen egg i en annen vid skål.
  • Ha griljermelet i en tredje vid skål.
  • Vend torsken først i melblandingen, deretter i egg og til slutt i griljermelet.
  • Stek torsken i flytende margarin på varm stekepanne i ca. 4 minutter på hver side.
Potetmos
  • Vask og skrell potet, del dem i store terninger og kok dem i usaltet vann.
  • Hell fra kokevannet og damp potetene.
  • Mos dem med en potetmoser eller gaffel, tilsett flytende margarin og rør inn melk til konsistensen er som grøt.
  • Varm opp potetmosen.
  • Smak til med salt og pepper.
Tilbehør
  • Skjær agurk i tynne skiver – bruk gjerne ostehøvel.
  • Del sitron i båter.
  • Server den stekte torsken med potetmos, agurk, sitronbåter og litt lettrømme ved siden av.
Kilde: 3iuka.no Foto: Studio Dreyer Hensley

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter