large
Til oppskriften

Panerte koteletter med stuede grønnsaker

Panerte nakkekoteletter med stuede rotgrønnsaker er veldig god, smakfull og enkel kosemat. Paneringen sørger her for en «crispy» overflate og et mørt saftig indre.
20-40 min
Enkel
Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Stuede grønnsaker

Fremgangsmåte

  • Knekk eggene i en arbeidsbolle og pisk dem lett med en gaffel. Bland brødrasp, salt, pepper, parmesan og finhakkede urter i en skål.
  • Tørk av kotelettene med litt kjøkkenpapir og vend dem først i egg og deretter i brødraspblandingen.
  • Stek dem pent brune, 2- 3 minutter på hver side. Trekk pannen vekk fra platen og legg et lokk over. La kotelettene ettersteke i ca. 5 min.
  • Skrell og skjær grønnsakene i terninger. Kok dem møre i lettsaltet vann. Kok også poteter møre i lettsaltet vann.
  • Smelt smør i en kjele, tilsett mel og rør til blandingen slipper kjelen. Spe med grønnsakkraft og la sausen koke i 5 minutter før grønnsakene vendes inn.
  • Server panerte koteletter med stuede grønnsaker og kokte poteter.
Kilde: matprat.no
Print