Panerte-skreikjaker-1

Panerte skreikjaker med jordskokkmos og pistasjnøtter

20-40 min
Middels
Print
En klassiker når skreien kommer er skreikjaker med soppstuing. Denne oppskriften er litt utradisjonell med jordskokk, salat, balsamicoeddik og pistasjnøtter. 
PORSJONER4

Ingredieser

Jordskokkmos

tilbehør

Fremgangsmåte

  • Bland sammen hvetemel, salt og pepper i en skål.
  • Tørk skreikjakene med litt tørkepapir og vend dem godt i melblandingen.
  • Ha smør i en varm stekepanne og stek skreikjakene raskt, 1-2 minutter på hver side.

Jordskokkmos

  • Kok jordskokk møre med skallet på.
  • Fjern skallet og del jordskokk i biter.
  • Varm opp smør og kremfløte i en kasserolle og tilsett jordskokk.
  • Kjør blandingen til en glatt mos med en stavmikser.
  • Server skreikjakene med jordskokkmos, salat med balsamicoeddik og hakkede pistasjnøtter drysset over.
Kilde: godfisk.no Foto: Synnøve Dreyer