Panna Cotta med bærsaus
Til oppskriften

Panna Cotta med bærsaus

Panna Cotta er en italiensk dessert som på godt norsk kan kalles en vaniljepudding eller en vaniljefromasj. Dette er en lett variant hvor vi har brukt kesam istedenfor fløte. 
40-60 min
Middels
Dessert
Italia
PORSJONER4

Ingredieser

Bærsaus

Fremgangsmåte

  • Kok melk og sukker uten lokk.
  • Bløt gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter. Klem vannet godt ut og smelt gelatinen i den kokende melken.
  • Avkjøl melken til romtemperatur, og fjern eventuell snerk og rør inn vaniljekesam. Fordel blandingen i små porsjonsformer eller glass og sett dem kaldt så panna cottaen stivner (ca 4 timer).

Bærsaus

  • Kok opp vann og sukker. Tilsett sukkerlake og bær i en hurtigmikser eller foodprosessor og kjør dette til en jevn saus. Du kan benytte de bær typene du måtte ha for hånden. Flere slag eller bare en type.
  • Hvelv panna cottaene ut på porsjonstallerkener, hell på bærsaus og pynt med litt sitronmelisse.
Kilde: melk.no
Print