pannacotta-med-multer

 

Til oppskriften

Panna Cotta med multer i krydder

Panna Cotta er en deilig dessert. Her får du den med en utsøkt krydret multesaus.
Over 60 min
Middels
PORSJONER4

Ingredieser

Panna Cotta

Multer i krydder

Fremgangsmåte

Panna Cotta

  • Legg gelatinplatene i kaldt vann. 
  • Ha 2 dl kremfløte og sukker i en kjele. Del vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha stangen og frøene i kjelen. Kok opp, men ta kjelen av varmen rett for det koker. Ta ut vaniljestangen og tilsett sitronsaft. Klem vannet av gelatin platene og rør de inn i den varme fløten.
  • Visp den siste delen av kremfløten til en luftig krem og vend kremen i den kokte fløten.
  • Hell blandingen i serverings glass og sett glassene i kjøleskap i ca. 3 timer til det er stivt, eller over natten.

Multer i krydder

  • Ha bærene i en kasserolle sammen med sukker, kanelstang, nellik, ingefær og vann. Kok i ca. 3 minutter til sukkeret er oppløst. Samtidig rør og mos bærene med en sleiv.
  • Avkjøl. Dekk til sausen med plast og oppbevar den i kjøleskapet til den skal serveres.
  • Ha sausen over panna cottaen og server.
    Velbekomme!
Kilde: Kirsti og Margrete
Print