Pannestekt-kveite-med-jordskokkpuré

Pannestekt kveite med jordskokkpuré

40-60 min
Avansert
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Denne oppskriften med pannestek kveite er fantastisk til vennemiddagen. Imponer med jordskokkpuré og nøtte beurre blanc som tilbehør til den saftige kveiten. 
PORSJONER4

Ingredieser

Jordskokkpuré

Nøtte beurre blanc

Fremgangsmåte

  • Skjær kveiten i serveringsstykker. Varm opp en stekepanne med solsikkeolje, og ha i kveitestykkene med skinnsiden ned til fisken er nesten gjennomstekt. Tilsett smør i stekepannen, la det bli varmt og øs det over fisken så den blir gjennomstekt.

Jordskokkpuré

  • Skrell jordskokk og kok møre i vann. Ha jordskokken i en blender sammen med matfløte og smør, og kjør til en jevn puré. Smak til med salt og litt sitron.

Nøtte beurre blanc

  • Nøtte beurre blanc Finhakk sjalottløk og kok inn til det halve sammen med hvitvin. Tilsett kremfløte og pisk inn terninger av kaldt smør, litt etter litt. Pass på at det ikke koker, for da vil sausen skille seg. Smak til med hasselnøttolje, salt, pepper og sitron.

Tilbehør

  • Riv parmesan og bland med ruccolasalat. Vend sitronsaft, olivenolje, salt og pepper inn i salaten. Server kveiten med jordskokkpuré, nøtte beurre blanc, ruccolasalaten og spekeskinke.
Populære oppskrifter siste uke