Pannestekt steinbit med breserte sellerihjerter

Pannestekt steinbit med breserte sellerihjerter
Over 60 min
Avansert
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling

Pannestekt steinbit med breserte sellerihjerter

PORSJONER4

Ingredieser

Gnocchi
Bresert sellerihjerter
Steinsoppvinaigrette

Fremgangsmåte

  • Bak potetene i ovnen på 150-160°C i ca. ½ time.
  • Grav ut potetkjøttet og mos det gjennom en sil.
  • Legg potetpuréen ut på et brett, kle med matfilm og avkjøl.
  • Bland egg og parmesan i potetpuréen og kna inn melet. Dette skal bli en fast, men ikke kompakt masse. Melmengden må avpasses pga. varierende fukt i potetene. Smak til med salt og pepper.
  • Deigen rulles ut i fingertykke pølser og skjæres i ½ cm tykke biter. Kokes i lettsaltet vann til de flyter opp til overflaten.
Bresert sellerihjerter
  • Kutt stangsellerien, 3-4 cm av bunnen, renskjær og skyll godt og lenge. Breser i kyllingkraft smakt til med salt og pepper, hvitløk, sitronsaft og timian i 10-15 minutter.
Steinsoppvinaigrette
  • Del steinsoppen i skiver og stek i klaret smør. Glaser soppen med kyllingkraften og sil av. Reduser og smak til kraften med salt, pepper og sitronsaft. Rør i litt brunet smør.
Kilde: godfisk.no Foto: Tom Haga
Del meg da vel!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Populære oppskrifter den siste uken