Pannestekt steinbit med breserte sellerihjerter
Til oppskriften

Pannestekt steinbit med breserte sellerihjerter

Over 60 min
Avansert
Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Gnocchi

Bresert sellerihjerter

Steinsoppvinaigrette

Fremgangsmåte

  • Bak potetene i ovnen på 150-160°C i ca. ½ time.
  • Grav ut potetkjøttet og mos det gjennom en sil.
  • Legg potetpuréen ut på et brett, kle med matfilm og avkjøl.
  • Bland egg og parmesan i potetpuréen og kna inn melet. Dette skal bli en fast, men ikke kompakt masse. Melmengden må avpasses pga. varierende fukt i potetene. Smak til med salt og pepper.
  • Deigen rulles ut i fingertykke pølser og skjæres i ½ cm tykke biter. Kokes i lettsaltet vann til de flyter opp til overflaten.

Bresert sellerihjerter

  • Kutt stangsellerien, 3-4 cm av bunnen, renskjær og skyll godt og lenge. Breser i kyllingkraft smakt til med salt og pepper, hvitløk, sitronsaft og timian i 10-15 minutter.

Steinsoppvinaigrette

  • Del steinsoppen i skiver og stek i klaret smør. Glaser soppen med kyllingkraften og sil av. Reduser og smak til kraften med salt, pepper og sitronsaft. Rør i litt brunet smør.
Kilde: godfisk.no Foto: Tom Haga
Print