Pannettone-1-1

Pannettone

Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Ingen italiensk jul uten panettone! Opprinnelsen er det mange varianter av, men den søteste er vel kjærlighetshistorien rundt en hertug og bakeren Toni sin datter. For å vinne jentas kjærlighet gir hertugen seg ut for å være baker, og han lager panettone, og kaller den selvsagt opp etter sin kommende svigerfar. Det sies at Leonardo da Vinci var til stede under trolovelsen… 
PORSJONER1

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Rør ut gjæren i vannet. Visp lett sammen eggeplommene med salt og sukker. Bland dette sammen med væsken.
  • Tilsett nok mel til at deigen blir fast og smidig. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Tilsett romtemperert smør skåret i terninger og evt. olje mot slutten av elteprosesen. La deigen heve under plast til dobbel størrelse.
  • Hakk frukt og bær i mindre biter. Kna inn rosinene og fruktblandingen til de er jevnt fordelt og deigen er smidig.
  • Legg deigen i en godt smurt, rund kakeform (ca 18cm). Eller tre små former (ca 8 cm). Pensle toppen av deigen med litt olje og dekk deigen med plastfolie. La den heve til den når kanten på formen.
  • Pensle kaken oppå med litt smeltet smør og stek den på 200 °C på nederste rille i ca 20 min. Senk deretter varmen til 180° C og stek den i 20-30 min til, eller til du får en hul lyd når du banker på kaken. Ta den ut av formen, og pensle den oppå og på siden med resten av smøret. Serveres lunken eller kald i tynne skiver.
  • Tips: Dryss gjerne med melis over.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest