Papayasalat med helstekt ytrefilet

Papayasalat med helstekt ytrefilet

Over 60 min
Middels
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
En munnfull Thailand! Denne thaiinspirerte papayasalaten er både frisk og spicy, og servert sammen med helstekt ytrefilet av storfe blir retten mettende og god. 
PORSJONER4

Ingredieser

Marinade

PAPAYASALAT

KÅLSALAT

Fremgangsmåte

  • Bland ingredienser til marinaden. Legg ytrefilet av storfe i en pose, hell over blandingen, og la kjøttet marinere i minimum 30 minutter, gjerne over natten.
  • Brun kjøttet raskt på alle sider i en varm stekepanne med olje. Legg fileten over i en ildfast form. Stikk inn et steketermometer og sett formen i stekeovn på 125 °C. Stek fileten til ønsket kjernetemperatur. La fileten hvile i 15 minutter før du skjærer i den.
  • Fileten er lite stekt ved kjernetemperatut 55-60 °C, og medium stekt når steketermometeret viser 60-65 °C.
  • Mos hvitløk og chili i en stor morter. Ha i sukker, peanøtter, fiskesaus og limesaft og mos videre til sukkeret er oppløst. Tilsett meterbønner, tomat og strimlet papaya.
  • Bruk gjerne palmesukker fra kokosnøttpalmens blomst istedet for rørsukker. Det har en aromatisk karamellaktig sukkersmak, og er mye brukt i det asiatiske kjøkken.
  • Bruker du en papayaskreller får du raskt fine, lange strimler. Skrelleren får du kjøpt i de fleste internasjonale butikker med asiatiske råvarer, eller på Internett.
  • Bland salat av strimlet nykål, agurk og koriander.
  • Anrett kålsalat og papayasalat med tynne skiver av helstekt ytrefilet.
Kilde: matprat.no Foto: Mari Svenningsen