Papayasalat

Papayasalat

20-40 min
Enkel
Print
En munnfull Thailand! Denne thaiinspirerte papayasalaten er både frisk og spicy. Nyt den som den er eller prøv den som tilbehør til deilig grillmat. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Mos hvitløk og chili i en stor morter. Ha i sukker, peanøtter, fiskesaus og limesaft og mos videre til sukkeret er oppløst.
  • Bruk gjerne palmesukker fra kokosnøttpalmens blomst istedet for rørsukker. Det har en aromatisk karamellaktig sukkersmak, og er mye brukt i det asiatiske kjøkken.
  • Tilsett meterbønner, tomat og strimlet papaya. Mos videre til alt er godt blandet.
  • Bruker du en papayaskreller får du raskt fine, lange strimler. Skrelleren får du kjøpt i de fleste butikker med asiatiske råvarer, eller på Internett.
  • Server frisk og spicy papayasalat til grillretter eller nyt den som den er.