Paprikakylling
Til oppskriften

Paprikakylling

Over 60 min
Middels
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Kyllingen skal være oppdelt (eller 2 store kyllinglår og 2 bryst, delt i to). Hakk løk, hvitløk og persille. Kutt paprika i 1 cm tykke strimler. Grovhakk tomatene.
  • Gni kyllingen med salt. Varm oljen og smøret i en stor tykkbunnet kjele og brun kyllingen i noen minutter. Ta ut kyllingen. Bruk samme kjele og tilsett løk og hvitløk og stek til balnk og myk (ikke brent) i ca fem minutter. Ha i den søte og sterke paprikapulveret og mel, rør godt sammen - forsiktig så det ikke brennes.
  • Tilsett og rør i buljongen. Ha kyllingen tilbake i kjelen. Tilsett halvparten av hakket persille og kok opp. Ha i paprika strimlene, reduser varmen og la det småkoke i 10 minutter. Rør inn tomater og la det småkoke forsiktig i ca en time. Når kyllingen er kokt, ta kjelen av varmen. Rør inn rømme og resten persille. Ha i salt og pepper etter smak.
  • Server med en god potetmos >> eller ris.
Print