PAPRIKASALAT-MED-LAKS-1
Til oppskriften

Paprikasalat med laks

Tapas kan serveres på mange måter og må ikke være på brød. Denne oppskriften viser hvordan man kan variere tapasbordet ved å bruke små porsjonsskåler til servering.
20-40 min
Enkel
Koldtbord
PORSJONER4 8 tapas

Ingredieser

PAPRIKASALAT

Dressing

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 grader. Pensle laksefi leten med olje og dryss over salt og pepper. Del laksen i 8 jevnstore biter. Legg dem på stekeplate og stek i stekeovnen i ca. 5 minutter.

PAPRIKASALAT

  • Del paprikaene i to på langs og ta ut frøene. Smør dem inn med litt rapsolje, legg dem på stekebrett og sett dem i stekeovnen under grill. Ta dem ut når skinnet har fått svarte fl ekker. Pakk dem lett inn i aluminiumsfolie og avkjøl i noen minutter. Da er skinnet lett å rive av. Skjær paprikaene i strimler og oliven i skiver. Del tomatene i to, ta ut kjernene og skjær dem i strimler. Bland sammen paprika, oliven og tomat.

DRESSING

  • Finhakk hvitløk og bland den med olivenolje og sitronsaft. Smak til med salt. Fordel oljen over paprikasalaten. Fordel paprikasalaten i 8 små skåler og legg et stykke laks over.
  • Pynt gjerne med friske urter om du har.
Kilde: godfisk.no Foto: Studio Dreyer-Hensley
Print