Paprikasild-1
Til oppskriften

Paprikasild

Sild er sunt og god, og har lange tradisjoner i det norske kostholdet. Mange er kjent med de tradisjonelle smaksvariantene, men her er en oppskrift hvor paprika blir en god følgesvenn til silden. 
20-40 min
Enkel
Koldtbord, Pålegg, Tradisjon
Norge
PORSJONER4

Ingredieser

Eddiklake

Fremgangsmåte

  • Smak på sildefiletene og legg dem i vann eller melk et par timer dersom de er for salte.
  • Skjær sildefiletene og paprika i biter, og løk i tynne skiver.

Eddiklake

  • Kok opp vann, sukker, paprikapulver og pepper til laken, avkjøl og tilsett eddik. Legg sild, paprika og løk lagvis i et glass eller en krukke. Hell over laken og legg på lokk.
  • Silden bør trekke et døgn i kjøleskap før den spises.
  • Silden er holdbar i kjøleskapet i ca. 2 uker.
Kilde: godfisk.no Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen
Print