Parmesandekket-lammecarré-med-sotpotetmos

Parmesandekket lammecarré med søtpotetmos

40-60 min
Middels
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Lammecarré er både godt og lekkert. Den salte parmesanskorpen balanseres fint mot det saftige lammekjøttet og den søte mosen.
PORSJONER4

Ingredieser

Søtpotetmos:

Fremgangsmåte

  • Brun kjøttet raskt i en stekepanne og legg det i en ildfast form med bena opp. Bland honning og sennep og pensle over.
  • Skrell potet og gulrot, del dem i biter, og kok dem møre.
  • Kjør brød, parmesan, hvitløk, rosmarin, salt og pepper til finsmulet i en kjøkkenmaskin. Pisk egg lett sammen i en bolle og ha i blandingen. Dekk lammecarréen med parmesanblandingen og stek den i ovnen på 175 °C i ca. 20 minutter. Når skorpen er gyllen og kjøttet har en kjernetemperatur på ca. 60 °C er den ferdig. La kjøttet hvile 10-15 minutter før servering.
  • Hell vann av grønnsakene og mos dem grovt sammen med smør og fløte. Smak til med salt og pepper.
  • Del lammecarréen i skiver, ett ben per skive.
  • Server skiver av parmesandekket lammecarré med søtpotetmos.
Kilde: matprat.no Foto: Synøve Dreyer
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest