Parmesandekket-lammecarré-med-sotpotetmos
Til oppskriften

Parmesandekket lammecarré med søtpotetmos

Lammecarré er både godt og lekkert. Den salte parmesanskorpen balanseres fint mot det saftige lammekjøttet og den søte mosen.
40-60 min
Middels
PORSJONER4

Ingredieser

Søtpotetmos:

Fremgangsmåte

  • Brun kjøttet raskt i en stekepanne og legg det i en ildfast form med bena opp. Bland honning og sennep og pensle over.
  • Skrell potet og gulrot, del dem i biter, og kok dem møre.
  • Kjør brød, parmesan, hvitløk, rosmarin, salt og pepper til finsmulet i en kjøkkenmaskin. Pisk egg lett sammen i en bolle og ha i blandingen. Dekk lammecarréen med parmesanblandingen og stek den i ovnen på 175 °C i ca. 20 minutter. Når skorpen er gyllen og kjøttet har en kjernetemperatur på ca. 60 °C er den ferdig. La kjøttet hvile 10-15 minutter før servering.
  • Hell vann av grønnsakene og mos dem grovt sammen med smør og fløte. Smak til med salt og pepper.
  • Del lammecarréen i skiver, ett ben per skive.
  • Server skiver av parmesandekket lammecarré med søtpotetmos.
Kilde: matprat.no Foto: Synøve Dreyer
Print