Parmesanstekte-nypoteter
Til oppskriften

Parmesanstekte nypoteter

Saftige nypoteter får her en sprø og gyllen parmesanskorpe etter en tur i ovnen. Kok potetene først i 10–12 minutter før du vender dem med olivenolje, revet parmesanost og hakket rosmarin. Perfekte poteter til biffen eller annet godt kjøtt.
20-40 min
Enkel

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Sett stekovnen på 215 grader.
  • Vask og skrubb potetene og kok dem 10–12 minutter i saltet vann.
  • Hell av vannet og damp potetene tørre.
  • Del potetene i to eller i grove biter.
  • Dekk et stekebrett med bakepapir.
  • Hell over potetene, drypp over olivenolje og dryss over parmesan, hakket rosmarin og litt flaksalt.
  • Bland alt godt sammen slik at olje, ost og rosmarin blir jevnt fordelt på potetene.
  • Stek i ovn  i ca. 20 minutter, eller til potetene har blitt møre, gylne og sprø.
Kilde: bama.no
Print