Påskeappelsinkake-1

Påskeappelsinkake

Frisk og kjempegod ostekake med appelsiner og som lett lages uten steking i ovn. Dette er en mager variant som er verd å prøve.

Påskeappelsinkake

Over 60 min
Middels
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
PORSJONER8

Ingredieser

Bunn

Gelélokk

Ostekrem

Fremgangsmåte

Bunnen

  • Smelt sjokoladen i kaffe og appelsinsaft og bland inn havregryn og valnøtter. Rør til du får en jevn masse. Klem massen ut i en kakeform på 24 cm kledd med bakepapir. Sett bunnen kjølig. Skjær skallet av appelsinene. Skjær ut fileter eller del i terninger. Ta vare på saften.

Ostekrem

  • Kjør cottage cheese til en glatt masse. Bruk en hurtigmikser eller stavmikser. Lag geleen med ca. 1 dl appelsinsaft og 0,5 dl vann (i stedet for det som står på pakken). Bland cottage cheesen med vaniljekesam og geleen. Hell massen i formen, og sett den kaldt til den har stivnet, minst 1 time.

Gelélokk

  • Lag geleen med ca. 1 dl appelsinsaft og 0,5 dl vann (i stedet for det som står på pakken). Avkjøl.

Montering

  • Når ostemassen har stivnet dekkes den med appelsinfilter eller terninger. Hell geleen over. Sett kaken kjølig igjen. Kaken kan med fordel lages i god tid i forveien - gjerne dagen før. Pynt den gjerne med fileter av røde appelsiner.
Kilde: frukt.no

Populære oppskrifter
Stikkord for denne oppskriften