Pastagrateng med kjøttdeig

 

Pastagrateng med kjøttdeig

40-60 min
Middels
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Prøv en ny vri på den tradisjonelle spagettimiddagen. Her er pastaen lagt i en form med kjøttsaus, hvit saus og et saftig lag ost på toppen.
PORSJONER4

Ingredieser

hvit saus

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekovnen til 200 °C.
  • Skrell og finhakk løk og hvitløk. Varm opp oljen i en panne, og fres løken til den blir myk. Øk varmen og brun kjøttdeigen. Tilsett vin, tomater, salt, pepper og oregano. La det putre i ca 30 min.
  • Kok pastaen etter oppskriften på pakken.
  • Smelt smøret i en kasserolle, strø på melet og rør om. Spe med melk under omrøring og la sausen koke i ca 5 min. Smak til med salt, pepper, muskat, sitronsaft og halvparten av den revne osten.
  • Smør en ildfast form, og legg kjøttsaus og pasta lagvis i formen. Avslutt med ostesaus. Strø resten av osten over og gratiner retten midt i ovnen i ca 30 min.
  • Server med en god salat til.