Meny
Pastagrateng med kjøttdeig

 

Prøv en ny vri på den tradisjonelle spagettimiddagen. Her er pastaen lagt i en form med kjøttsaus, hvit saus og et saftig lag ost på toppen.
Porsjoner4
Ingredieser
hvit saus
Fremgangsmåte
  • Forvarm stekovnen til 200 °C.
  • Skrell og finhakk løk og hvitløk. Varm opp oljen i en panne, og fres løken til den blir myk. Øk varmen og brun kjøttdeigen. Tilsett vin, tomater, salt, pepper og oregano. La det putre i ca 30 min.
  • Kok pastaen etter oppskriften på pakken.
  • Smelt smøret i en kasserolle, strø på melet og rør om. Spe med melk under omrøring og la sausen koke i ca 5 min. Smak til med salt, pepper, muskat, sitronsaft og halvparten av den revne osten.
  • Smør en ildfast form, og legg kjøttsaus og pasta lagvis i formen. Avslutt med ostesaus. Strø resten av osten over og gratiner retten midt i ovnen i ca 30 min.
  • Server med en god salat til.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter