Paté med ribbe og torket sopp

 

Paté med ribbe og torket sopp

Over 60 min
Middels
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Å lage sin egen paté eller leverpostei før jul er for mange blitt en tradisjon. Her har vi blandet inn små biter av ribbe og supplert med sopp og timian. Nydelig å bruke både som en liten forrett, eller som gave til den som har alt.
PORSJONER8

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skjær lever i grove terninger, ca. 3x3 cm. Kok leverterninger noen minutter i en kjele med vann. Avkjøl og del eventuelt i mindre biter.
  • Koking av leveren gir en mildere leversmak på patéen eller posteien. Man fjerner altså litt av råsmaken. Man trenger ikke nødvendigvis å koke leveren på forhånd, men patéen kan få en metallisk smak om man ikke gjør dette.
  • Kjør alle ingrediensene til pateen, unntatt fløte og egg i foodprosessor til en jevn røre.
  • Visp egg og fløte lett sammen, og spe det i blandingen til du har en glatt røre.
  • Bløtlegg sopp i kokende vann i 10 minutter. Hell av bløtleggingsvannet og klem ut så mye væske som mulig. Grovhakk soppen.
  • Vend ribbe, bløtlagt sopp og timian inn i røren.
  • Hell røren i en form, eventuelt små porsjonsformer. Stek patéen i vannbad på 170 °C i ca. 1- 1 ½ time, avhengig av størrelsen på formene. Den stekte patéen skal kjennes litt fast når du trykker på den. For å være sikker på at patéen er ferdigstekt kan du bruke et steketermometer. Den skal ha en kjernetemperatur på 76 °C.
  • La pateen bli kald i formen.
  • Skjær patèen i skiver og server den med bacon og ripsgelè.
  • Pateen kan pyntes med avkjølt, nesten stivnet aspic. Skal den fryses må den pyntes etter tining.
Kilde: matprat.no Foto: Mari Svenningsen
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest