Pavlova-fra-New-Zealand-1

Pavlova fra New Zealand

Over 60 min
Middels
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Den New Zealandske nasjonaldesserten, Pavlova, er skapt i Australia av kjøkkensjefen på Hotel Esplanade i Perth og er en hyllest til den russiske ballerinaen Anna Pavlova, men akkurat det innrømmer New Zealanderne kun hvis de må. Den har et sprøtt skall ytterst mot kantene, men er mykere mot midten. Oppå er det tradisjonelt vispet krem og frukt. 
PORSJONER6

Ingredieser

Fyll

Fremgangsmåte

Marengs

  • Ha alle ingrediensene i en stor bolle. Visp godt med en mikser til blandingen er glatt, stiv og skinnende, ca. 12 minutter.
  • Tegn en sirkel som er 24 cm i diameter, bruk en form som mønster, på bakepapir på stekeplate. Fordel blandingen innenfor sirkelen på stekebrettet og sett det i ovnen ved 180°C. La det stå 10 minutter før temperaturen reduseres til 150°C. Stek videre i 45 minutter.
  • Avkjøl kaken i ovnen med døren på gløtt.
  • Ønsker en å gjøre kaken ekstra dekorativ kan ca 1/3 av marengsen sprøytes på langs kanten.

Fyll

  • Visp fløten med melis til en stiv, men ikke tørr krem. Fordel kremen på marengsbunnen.
  • Skrell kiwien og skjær den i skiver. Mos noen skiver til saus/puré i en foodprocessor sammen med litt melis.
  • Legg kiwiskiver og jordbær på kremen og ha på litt kiwipuré rett før servering. Pynt med mynteblader.
Kilde: matprat.no Foto: Astrid Hals
Populære oppskrifter
Stikkord for denne oppskriften