Peanøttsaus med variasjoner

Peanøttsaus med variasjoner

20-40 min
Enkel
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Dette er en veldig populær dippsaus til stekt og grillet kjøtt og dampede grønnsaker. På samme måte som peanøttsauser i Malaysia, Vietnam og Thailand, er denne alltid tilgjengelig i gatebodene. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

Indonesisk sterk peanøttsaus

  • Skrell og finhakk sjalottløk og hvitløk. Finmal peanøttene i en kjøkkenmaskin.
  • Varm oljen i en tykkbunnet kjele. Rør inn sjalottløk og hvitløk og stek til løken er gyllen. Tilsett malte peanøtter, rekepasta og sukker og stek videre i 3-4 minutter til peanøttene begynner å få farge og frigjør litt av den naturlige oljen.
  • Rør inn tamarindpasta, søt soyasaus og chilipulver. Tilsett vann og kok opp. Reduser varmen og kok forsiktig i 15-20 minutter til blandingen er redusert og har tyknet. La blandingen avkjøles. Hell alt i en kjøkkenmaskin og kjør til en jevn saus. Sausen kan oppbevares tildekket i kjøleskap i en uke.
  • Bruk grunnoppskriften til Indonesisk sterk peanøttsaus til:

Thailandsk peanøttsaus

  • Dropp tamarindpasta, soyasaus og chilipulver. Rør i stedet inn 1-2 ss rød thailandsk karripasta.

Vietnamesisk peanøttsaus

  • Dropp sjalottløk, rekepasta og sukker. Erstatt med et ekstra fedd hvitløk og 2 røde chili, uten frø og finhakket. Rør hvitløk og chili i olje i 2 minutter og tilsett peanøttene. Erstatt tamarind, soyasaus, chilipulver og vann med 2 ss hoisinsaus, 2 ss fiskesaus, 1 1/4 dl kokosmelk og 1 1/4 dl kyllingkraft. Rør inn en liten bunt finhakket koriander.

Sursterk peanøttsaus med mynte og lime

  • Tilsett 2 røde, hakkede chilier uten frø. Erstatt tamarindpasta og chilipulver med saften av 1 lime og finhakkede mynteblader.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest