Penne-med-blåmuggost-og-brokkoli-1
Til oppskriften

Penne med blåmuggost og brokkoli

Dette er en smakfull vegetarrett for de som er glad i blåmuggost. Retten kan gjerne serveres som en smårett eller som en hovedrett. 
Under 20 min
Enkel
Lunsj, Middag, Pasta
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Rens, vask og kutt brokkolien i små buketter, kok de knapt møre i lettsaltet vann.
  • Varm smør i en kjele. Tilsett løk i skiver og stek over middels varme til løken er blank og myk. Tilsett vin og kremfløte, og la det småkoke i 4–5 minutter til sausen har tyknet litt. Rør inn paprikapulver, chilipulver og ost.
  • La det hele få et raskt oppkok og smak til med salt og pepper. Tilsett brokkolien og rør forsiktig til den har blitt gjennomvarm.
  • Mens pastasausen lages kokes pastaen "al dente" i en stor kjele fosskokende saltet vann. Hell vannet av og bland med pastasausen.
  • Serveres med et dryss ristede mandelflak.
Kilde: melk.no Foto: Mari Svenningsen
Print