Pepperkakekonfekt-1-1

Pepperkakekonfekt

Under 20 min
Enkel
Dessert, Julemat
Deilig konfekt dekket med smeltet sjokolade og rullet i pepperkakesmuler - og dermed ekstra gode. 
PORSJONER1

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Hakk sjokoladen fint. Del smøret opp i små terninger. Ha sjokoladen og smøret i en bolle. Kok opp fløten sammen med en skrapet vaniljestang og sirup. Hell fløteblandingen over sjokolade og smør. Den skal helles forsiktig ned i midten mens det røres med små bevegelser i midten. Rør forsiktig til glatt og jevn rør. Avkjøl røren i kjøleskapet.
  • Etter noen timer kan massen formes til små kuler av deigen med hendene. Dypp kulene i smeltet sjokolade og rull dem forsiktig i pepperkakesmuler.
  • Sett kulene på et brett og sett det i kjøleskapet. Når kulene er stivnet kan du legge dem i en boks.
  • Oppbevar pepperkakekonfekten kjølig.
  • * minimum 55% kakao.
Kilde: brodogkorn.no Foto: Per Erik Jæger
Print