Pepperstek

Pepperstek

Under 20 min
Enkel
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
En god gammel klassiker 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Knus pepperkornene og ha de på en tallerken, og klem biffene ned i det.
  • Varm smør og olje i en stor stekepanne. Legg i biffene når smøret har sluttet a bruse, og stek de i 3 minutter på hver side for rødt kjøtt, 3.5 minutt på hver side for rosastekt, 4 minutter på hver side for medium stekt og 4,5-5 minutter på hver side for gjennomstekt.
  • Legg biffene over på et varmt fat, og dekk de med aluminiumsfolie, slik at de holder seg varme. Hell konjakk i stekepannen, og skrap godt opp fra bunnen. Kok væsken til den har kokt inn til 2 ss.
  • Rør inn kjøttsaft som har sivet ut fra biffene. Hell eventuelt på kremfløte, og fortsett å koke sausen til den har kokt inn til det halve. Smak om det trengs mer salt og pepper. Server biffene med sausen, pynt med brønnkarse eller annet grønt, og server pommes frites til.
Populære oppskrifter
Stikkord for denne oppskriften