Perna de Carneiro no Tacho
Til oppskriften

Perna de Carneiro no Tacho

Denne retten kommer fra Portugal. Portugiserne elsker smakfull mat, med masse varierte krydder i. Her er en med lam. 
Over 60 min
Avansert
Middag
PORSJONER8

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Rens lammekjøttet for sener og fett. Bland hvitløkspastaen med saltet. Gni låret inn med blandingen og la det stå en time.
  • Legg så låret i en keramisk gryte sammen med persille, laurbærblad, pepper, nellik, tomatpuré, eddik, hvitvin, smør og smult. Hell over 1 dl vann. La låret stå og trekke 2- ­3 timer
  • Sett steken inn i ovnen på 125 grader i 2 - 3 timer. Til kjernetemperaturen er 70 grader. Tilsett litt vann om nødvendig.
  • Kok poteter like før lammelåret er ferdig. Skrell potetene og del dem i fire. Ha de over i formen.
  • Server med tomat, paprika og agurksalat.
Print