Meny
Persillesaus
Persillesaus passert utmerket både til kjøtt og fisk.
Porsjoner4
Ingredieser
Fremgangsmåte
  • Smelt smøret i en kjele ved middels varme. Tilsett melet og rør det godt inn slik at det blir en tykk og jevn masse. Ta kjelen av varmen eller sett platen på laveste trinn.
  • Tilsett lys kjøttkraft/buljong, litt om gangen og rør godt med en visp. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp under omrøring. La sausen småkoke i ca 5 minutter. Rør av og til.
  • Tilsett kremfløte eller matfløte og gi sausen et raskt oppkok. Tilsett finhakket persille og smak til med salt og hvit pepper.
  • Ønsker du en svak grønnlig farge på sausen og mer smak av persille, kan sausen kjøres i en hurtigmikser i noen sekunder før servering.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter