Pesto

Pesto

Under 20 min
Enkel
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Pesto er en italiensk saus. Den er kjent, i ulike former, siden romertiden, og kommer sannsynligvis fra Nord-Afrika. Den holder seg i kjøleskapet i 2-3 dager før den mister farge og friskhet. 
PORSJONER1 dl

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Ha basilikum, hvitløk, pinjekjerner og parmesanost i en blender. La motoren gå mens du heller oljen langsomt i en tynn stråle gjennom trakten, og fortsett til massen er glatt.
  • Smak til med salt og pepper, ha den over i en bolle (eller en boks med lokk), dekk til, og la den stå i kjøleskapet før bruk.
  • Tips: Du kan erstatte basili kumbladene med andre urter du liker, f.eks. bladpersille, koriander eller mynte.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest