Pinnekjøtt-brandade-1
Til oppskriften

Pinnekjøtt brandade

Brandade er en rett med røtter i Frankrike og Spania, der den tradisjonelt lages med utvannet kokt klippfisk som rives fra hverandre med fingrene og blandes inn i potetmos med hvitløk. Vi har byttet ut klippfisken med rester av pinnekjøtt, og har laget det som kanskje er den beste pinnekjøttresteretten som finnes. 
20-40 min
Enkel
Middag, Tradisjon
Norge
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Kok potet og hvitløk møre. Hell av vannet og la dem dampe seg tørre.
  • Mos potetene med en tresleiv og spe med fløte og olivenolje. Vend inn pillet pinnekjøtt og smak til med pepper og gressløk.
  • La det hele bli gjennomvarmt, og server på fat med biter av knekkebrød eller flatbrød.
  • Tips: Melk kan brukes istedenfor fløte, og smør kan brukes istedenfor olje. Brandaden kan også serveres som fyll i lefseruller sammen noen blader salat eller spinat. Varier smaken ved å bytte ut hvitløk med finsnittet purreløk og basilikum, eller vårløk og dill.
Kilde: matprat.no Foto: Mari Svenningsen
Print