Piroger-med-gravlaks-1
Til oppskriften

Piroger med gravlaks

Lag piroger med gravlaks når du skal ha enkel, lun håndmat. Ferdigbakte, avkjølte piroger er fin turmat. Pakk de inn i folie og la de få lune seg på grillen eller bålet. 
20-40 min
Middels
Koldtbord
PORSJONER4

Ingredieser

Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Skjær gravlaksen i små strimler, og finhakk dill, persille og sjalottløk. Kok tre av eggene til de er hardkokte, skjær i biter og bland med gravlaks, dill, persille, sjalottløk og lettrømme.
  • Tin butterdeigen og kjevle hver plate ut til dobbelt størrelse. Del dem i to og prikk deigen godt. Fordel fyllet på butterdeigen, og brett deigen i to. Pisk det siste egget sammen, pensle kantene av butterdeigen og klem dem godt sammen. Pensle overflaten med egg.
  • Stek pirogene midt i stekeovnen til de er gylne og gjennomstekte, det tar ca. 12 minutter.
  • Server nystekte piroger med salat ved siden av.
  • Tips: Pirogene kan også fryses og varmes i stekeovnen.
Kilde: godfisk.no Foto: Eva Brænd
Print