Piroger med gravlaks

Piroger-med-gravlaks-1
20-40 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling

Piroger med gravlaks

Lag piroger med gravlaks når du skal ha enkel, lun håndmat. Ferdigbakte, avkjølte piroger er fin turmat. Pakk de inn i folie og la de få lune seg på grillen eller bålet. 
PORSJONER4

Ingredieser

Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Skjær gravlaksen i små strimler, og finhakk dill, persille og sjalottløk. Kok tre av eggene til de er hardkokte, skjær i biter og bland med gravlaks, dill, persille, sjalottløk og lettrømme.
  • Tin butterdeigen og kjevle hver plate ut til dobbelt størrelse. Del dem i to og prikk deigen godt. Fordel fyllet på butterdeigen, og brett deigen i to. Pisk det siste egget sammen, pensle kantene av butterdeigen og klem dem godt sammen. Pensle overflaten med egg.
  • Stek pirogene midt i stekeovnen til de er gylne og gjennomstekte, det tar ca. 12 minutter.
  • Server nystekte piroger med salat ved siden av.
  • Tips: Pirogene kan også fryses og varmes i stekeovnen.
Kilde: godfisk.no Foto: Eva Brænd
Del meg da vel!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Populære oppskrifter den siste uken