Pizza_bianca_med_løk_og_epler

Pizza bianca med løk og epler

Over 60 min
Enkel
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Pizza bianca -"hvit pizza"- er svært populært bl.a. i Roma. Opprinnerlig er det pizza uten tomatsaus, med ost, olje og diverse krydder. Her har vi i tillegg brukt forskjellig løk, epler og en herlig blanding av egg, fløte og créme fraîche som topping. Buon appetito. 
PORSJONER6

Ingredieser

Pizzabunn

Fyll

Fremgangsmåte

  • Rør gjæren ut i lunkent vann (maks 37°C). Tilsett olje, mel og salt. Arbeid sammen til en smidig deig.
  • Dekk til og la deigen heve i ca. 30 minutter.
  • Skrell og skjær løken, rødløken og purren i ringe. Hakk hvitløken.
  • Stek løk, purre og hakket hvitløk i noen minutter på svak varme.
  • Skyll og fjern kjernehusene i eplene. Skjær dem i biter.
  • Bland fløte, créme fraîche, eggeplommer, salt og pepper.
  • Kjevle ut deigen og trykk den ut i en langpanne. La den gå litt oppover kanten. Fordel løkrøren og eplebitene over.
  • Dekk med egg- og fløteblandingen og rikelig med revet hvitost.
  • Stel pizzaen midt i ovnen på 225°C i 20-25 minutter.
  • Serveres nylaget.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest