Pizza bianca med løk og epler
Over 60 min
Enkel
Pizza bianca -"hvit pizza"- er svært populært bl.a. i Roma. Opprinnerlig er det pizza uten tomatsaus, med ost, olje og diverse krydder. Her har vi i tillegg brukt forskjellig løk, epler og en herlig blanding av egg, fløte og créme fraîche som topping. Buon appetito.
PORSJONER6
Ingredieser
Fyll
- 2 stk løk
- 2 stk rødløk
- 1 stk purre
- 3 båt hvitløk
- 2 stk eple
- 2 ss olje
- 2 dl matfløte
- 2 dl crème fraîche orginal 35 %
- 3 stk eggeplommer
- salt og nykvernet pepper
- 4 dl revet hvitost
Fremgangsmåte
- Rør gjæren ut i lunkent vann (maks 37°C). Tilsett olje, mel og salt. Arbeid sammen til en smidig deig.
- Dekk til og la deigen heve i ca. 30 minutter.
- Skrell og skjær løken, rødløken og purren i ringe. Hakk hvitløken.
- Stek løk, purre og hakket hvitløk i noen minutter på svak varme.
- Skyll og fjern kjernehusene i eplene. Skjær dem i biter.
- Bland fløte, créme fraîche, eggeplommer, salt og pepper.
- Kjevle ut deigen og trykk den ut i en langpanne. La den gå litt oppover kanten. Fordel løkrøren og eplebitene over.
- Dekk med egg- og fløteblandingen og rikelig med revet hvitost.
- Stel pizzaen midt i ovnen på 225°C i 20-25 minutter.
- Serveres nylaget.