Pizza-med-kjøttdeig

Pizza med kjøttdeig

Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Pizzaen kan dateres så langt tilbake som til romernes tid. Selve navnet stammer fra det latinske ordet "picea", som beskriver sotingen av skorpen når pizzaen stekes over åpen varme – for det gjorde man i begynnelsen. I dag finnes det utallige pizza-varianter. Men hvorfor bare spise det andre lager? Prøv deg som ekte Pizzaiolo (pizza chef) du også. Det er ikke vanskelig.
PORSJONER4

Ingredieser

PIZZADEIG

Fremgangsmåte

  • Lag pizzadeig først. Rør gjær ut i lunkent vann, og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen, og la den heve til dobbel størrelse.
  • Brun kjøttdeig i olje på sterk varme i to omganger. Ha kjøttdeigen tilbake i stekepannen.
  • Tilsett løk, hvitløk, tomatpuré, hakkede tomater og vann, smak til med salt og pepper. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den begynner å tykne. Dryss over basilikum.
  • Kjevle deigen ut på et bakepapirkledd stekebrett og fordel kjøttsaus utover. Dryss på revet ost, og ha på ananas og purre.
  • Stek pizza midt i ovn på 225 °C i ca. 20 minutter. Del i snipper og server pizzaen varm.
  • Tips: Andre forslag til fyll kan være sjampinjong i skiver, paprika i strimler, tomater i skiver, sort oliven, mais, revet gulrot og bacon. Varier etter hva du har i kjøleskapet og prøv nye smaker!
Kilde: matprat.no Foto: Morten Brun
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest