Skalldyrpizza
Til oppskriften

Pizza med reker

Pizza er en favoritt hos de fleste. Hva med å prøve en ny vir med reker som topping. Dette er en fin variasjon til den tradisjonelle pizzaen.
40-60 min
Enkel
Pizza
PORSJONER4

Ingredieser

Pizzasaus

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Rør ut gjær i lunkent vann, tilsett olje, salt og mesteparten av hvetemelet. Arbeid til en fast glatt deig, og sett til heving i ca. 20 minutter.
  • Kjevle ut pizzadeigen og legg den på bakepapir på stekebrett. La bunnen heve i ca. 10 minutter.
  • Stek pizzabunnen i ca. 10 minutter, ta den ut og sett stekeovnen på 220 grader.
  • Pizzasaus Finhakk løk og fennikel. Surr løk blank i olivenolje og rør inn tomatpuré. Tilsett fennikel og hermetiske tomater, og la sausen koke på svak varme ca. 8-10 minutter. Ha i finhakket gressløk og basilikum når sausen er ferdig. Smak til med salt og pepper, og litt sukker.
  • Fordel tomatsausen over den halvstekte pizzabunnen og legg ost på toppen.
  • Dryss over oregano og stek i stekeovnen i ca. 10 minutter, til osten har smeltet og fått farge.
  • Ta ut pizzaen, strø over reker og sett tilbake i stekeovnen i 1 minutt slik at rekene blir varmet opp.
  • Server pizzaen nystekt.
Print