Pizza-som-i-Napoli

Pizza som i Napoli

Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Det sies at pizzaen opprinnelig stammer fra Napoli og området omkring. Pizzaen ble laget med det man hadde rikelig av, nemlig tomater og ost. Vi har her lagt til pesto for ekstra smak og farge. 
PORSJONER4

Ingredieser

Pizzadeig

Pizzafyll

Fremgangsmåte

  • I ovn ved 225°C i ca. 15 minutter.
  • Rør gjæren ut i det lunkne vannet, tilsett olje og salt og elt deigen sammen med mel til den er blank og smidig. Dekk deigen med plast og la den heve til minst dobbel størrelse, ca. 1 time.
  • Elt deigen og kjevle den tynt ut. Legg leiven på bakepapir på stekebrett. Smør over et tynt lag med pesto. Skjær osten i skiver og fordel dem på pizzaen.
  • Skyll og del tomatene i to (veldig små tomater kan være hele) og fordel dem over pizzaen.
  • Dryss på salt og pepper.
  • Stek pizzaen midt i ovnen ved 225°C i ca. 15 minutter til den er gjennomstekt og fristende.
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest