Plankebiff-av-elg

Plankebiff av elg

Over 60 min
Middels
Print
Plankebiff av elg lages i utgangspunktet av en stor biff som stekes på en fjel i ovnen sammen med duchessepoteter. Vi har laget en variant av denne og serverer plankebiffen med bakt potet. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Trefjeler som har ligget i vann i minst to timer
  • Pakk bakepoteter i aluminiumsfolie og stek dem på 230 °C i ca. 1 time til de er gjennomstekt.( Stikk i dem med en spiss kniv).
  • Krydre elgbiffene og brun dem pent på begge sider i stekepanne.
  • Legg biffene over på en trefjel og sett dem inn i ovnen på 200 °C i 8 minutter. La dem hvile i 8 minutter, da er biffene medium stekt.
  • Legg kryddersmør på biffen, sett bakt potet på planken, og server med rømme og en salat.