Plommechutney-1

Plommechutney

20-40 min
Enkel
Print
Plommechutney passer spesielt godt som tilbehør til vilt, men er også nydelig til steker. Chutneyen kan også brukes som smakstilsetning i sauser. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Del plommene og fjern steinene. Skjær plommene opp i biter.
  • Knus spisskummenfrø og kajennepepper i en morter.
  • Fjern frø og hinner fra chilien, og hakk hvitløk og chili fint.
  • Kok alt sammen uten sukker i 20 minutter.
  • Tilsett sukker og la chutneyen putre på svak varme uten lokk i ca. 2 timer, til den er blitt tykk og litt seig.
  • Fyll chutneyen over på varme og rene glass som lukkes med en gang.
  • Avkjøl glassene og oppbevar dem kjølig.
Kilde: frukt.no Foto: Synnøve Dreyer