Plukkfisk-1

Plukkfisk

40-60 min
Middels
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Tradisjonsrik norsk mat med antakelig opprinnelse fra Hordaland og Bergen. I disse dager spises denne retten over det ganske land, og alle “plukkfiskfamilier” har sin egen oppskrift. Noen bruker vanlig torsk eller klippfisk i stedet for lettsaltet torsk. Noen familier sverger også til sei og lyr, men en ting har de alle til felles. Et smakelig måltid. 
PORSJONER4

Ingredieser

hvit saus

-

Fremgangsmåte

  • Kok potetene, avkjøl i kaldt vann og skjær dem i små terninger.
  • Finhakk løk og skjær purreløk i så tynne skiver du kan.
  • Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Spe med melk mens du rører og la sausen koke i ca. 10 minutter. Den skal være forholdsvis tykk.
  • Stek løk i smør til den er blank. Ha i potetterningene og ¾ av purren. Ha i den hvite sausen og vend inn fisketerningene. Smak til med salt, pepper og muskat.
  • Sprøstek bacon i tørr panne.
  • Server med sprøstekt bacon og resten av purren. Tradisjonelt serveres plukkfisk med flatbrød og smørøye.
  • * kokt og renset for skinn og bein.
Kilde: matprat.no Foto: Mari Svenningsen